maanantai 18. maaliskuuta 2019

SALO GOGO -PELIN GRAFIIKAT

gogo_varikartta_blogi

Tässä postaksessa esittelen omat, valmiit grafiikkani Salon seudun ammattiopiston datanomien kehittämään pelisovellukseen nimeltä Salo GoGo. Lähdin liikkelle etsimällä Pinterestistä ideoita hahmon ja raporttien luomiseen.  Seuraavaksi aloin tekemään värikarttaa. Valitsin päävärit, ja muodostin näiden värien eri tummuuasteista värikartan. Värikarttaa tehdessä yritin muistaa että:

- värien tulisi toimia keskenään
- pelin yleisilme ei saisi olla liian tunkkainen

Niinpä valitsin maaston väreiksi maanläheisiä värejä, ja koska halusin hahmojen erottuvan taustasta, valitsin niihin kirkkaat värit.

Hahmosta pyydettiin tekemään yksinkertainen ja helposti monistettava. Aloitin kokeilemalla erilaisia geometrisia muotoja ja tein niistä muutaman erilaisen, mutta yhteen sopivan hahmon. 

gogo_hahmot_blogi

Pelisovellusta varten piti myös suunnitella viheralue- ja vesistöraportti. Luonnostelin ensin paperille raportteja käyttäen muutamaa eri sävyä. Tämän jälkeen kokeilin koneella eri tekniikoita ja päädyin lopulta allaoleviin raportteihin. Raportit piti tehdä koossa 2048px x 2048px ja RGB:nä.

gogo_raportit_blogi

Pelin typografiasta halusin modernin, mutta leikkisän. Sen pitää olla myös selkeästi luettava näytöltä. gogo_typografia_blogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti