sunnuntai 26. tammikuuta 2020

VAIHDOSSA TAIDEKOULUSSA ESPANJASSA

IMG_20200119_111338-01
Koulumatkan varrelta.

a_coruna_ranta_lasirakennukset
Vasen kuva: meri ympäröi tätä niemeä lähes joka puolelta. Oikea kuva: A Coruña on tunnettu lasiseinäisista rakennuksistaan (Galerías de La Coruña).

Ensimmäinen viikko kuudesta vaihtoviikosta takana. Saavuin A Coruñaan viikko sitten perjantai-iltana. Viikonloppu oli aikaa sopeutua ja tutkailla ympäristöön, maanantaina alkoi koulu. Olimme sopineet koulun yhteyshenkilön kanssa, että tapaan hänet koululla iltapäivällä. Hän (Mila) esitteli minulle koulun tiloja ja opettajia ja kertoi viime hetken muutoksista lukujärjestykseen.

lukkari_luokka
Yksi koulun kuvanveistoluokista ja jo muttunut lukujärjestys.

Tiistaina tunnit alkoivat klo 11, valokuvauksella. Valokuvausope oli tosi kiva, kuten myös oppilaat siellä. Tällä ryhmällä oli parhaillaa menossa projekti, jossa he muokkaavat n. 10 kuvan sarjan Photoshopilla johonkin teemaan liittyen. Esim. joku ryhmäläisistä oli kuvannut kavereitaan ja muokkasi kuvien henkilöistä satuhahmoja Photoshopilla. Jollakin taas oli teemana omat päänsisäiset möröt.

Pääasiassa sain opettajalta aika vapaat kädet oman projektin suhteen, ja mahdollisesti miettiä jotain projektia, jossa voisin yhdistää kaikki aineet, mitä opiskelen täällä näiden viikkojen aikana, eli valokuvauksen, kuvanveiston ja kuvituksen.

easd_sculpting_class
Harjoittelua kuivumattomalla muovailuvahalla ja oppilaiden tekemiä maskeja.

Keskiviikkona keramiikka vaihtuikin lennosta kuvanveistoon, mutta se oli ihan okei. Kuvanveisto-ope Marta näytti mulle enemmän heidän käyttämiään tiloja ja esitteli oppilaiden tekemiä projekteja. Martakin korosti sitä, että voin tehdä kuvanveistossa projektin oikeastaan minkä tahansa idean pohjalta, ja sen liittäminen muihin aineisiin voisi olla hyvä idea. Mahdollisesti voisin kokeilla myös gildingiä, eli kultaamista. Päädyttiin siihen, että aloitan kokeilemalla valitun materiaalin työstämistä, joka tässä tapauksessa oli kuivumaton muovailuvaha. Siitä ois tarkotuksena tehdä joku pieni hahmo, josta voi tehdä silikonimuotin, ja lopulta silikonimuotin avulla valmistaa eri materiaalista tehtyjä kappaleita. Tätä tiettyä muovailuvahaa piti lämmittää (hiustenkuivaimella), jotta siitä tuli työstettävää. Perjantain kuvanveistotunneilla harjoittelin tekemällä pikku hahmoja vahasta.

Kuvitustunneilla sama juttu kuin muillakin tunneilla: vapaat kädet projektin suhteen. Kuvitusope Clara esitteli ryhmäläisten tekemiä ja parhaillaan käynnissä olevia projekteja. Mm. tarinan kuvitus oli yksi niistä. Tässä projektissa jokainen ryhmäläinen luki saman kirjan, joka kertoi kaupungeista. He valitsivat jonkin tietyn kaupungin kirjasta, ja tekivät sen pohjalta tuotesuunnittelua.

Innolla odotan, mitä kaikkea tässä näiden jäljellä olevien viiden viikon aikana ehtii tekemään!

a_coruna_ranta_rakennus

a_coruna_rakennus_palmu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti