perjantai 5. huhtikuuta 2019

FLYERIN TEKO PHOTOSHOPISSA JA MUUTA UUDEN OPETTELUA

kotoisa_flyeri_blogikotoisa_flyeri_yhteystiedot_blogi_3
Valmis flyeri.

Nyt on takana toinen viikko Kotoisa LKV:llä. Tällä viikolla pääsinkin kunnolla kiinni tekemiseen. Koska etätyö on iso osa tätä harjoitteluani, pidän etätyöpäivistä tuntikirjanpitoa.

Maanantai 1.4.
Alunperin minun oli tarkoitus mennä toimistolle jo aamulla, mutta välittäjälle tulikin asiakastapaaminen ja hän ei päässyt paikalle. Koska minulla ei ollut avaimia, en päässyt sisään toimistolle ja sovimme, että pidän etätyöpäivän.

klo 9-10: Laadin itsestäni esittelytekstin, joka julkaistaan Kotoisa LKV:n Facebookissa. Etsin myös itsestäni kuvan tekstin kaveriksi ja käsittelin sen.

klo 10-12: Etsin Pinterestistä ideoita flyerin suunnitteluun ja tein aiheesta oman Pinterest-taulun. Käytin myös Tupun (pomoni) vinkkaamaa kuvapankkia Pixabayta ja etsin flyeriin mahdollisesti sopivia kuvia. Kuvien etsiminen veikin yllättävän paljon aikaa ja kuvia sai selata läpi ihan urakalla, sillä valittujen kuvien piti sopia Kotoisan jo olemassa olevaan ilmeeseen ja arvoihin (värimaailma, suomalaisuus).

klo 13-14: Tutustuin Photoshopiin Youtube-videoiden avulla. Koulussa olen käyttänyt graafista suunnittelua tehdessä Adobe Illustratoria, mutta Kotoisalla käytän ainakin näin alussa Photoshopia. Koska en ole käyttänyt ohjelmaa aiemmin, aloitin opettelun ihan alkeista. Tässä yksi hyvä, havainnoillistava video.

klo 14-15: Tupu oli pyytänyt ottamaan selvää Kotoisan ilmeestä ja brändistä, joten kävin läpi Kotoisan nettisivut, Instagramin ja Facebookin ja yritin rakentaa käsitystä siitä, mistä Kotoisan ilme muodostuu, miten Kotoisa toimii ja mitkä sen arvot ovat.


Tiistai 2.4.
Olin toimistolla Logomossa ja sain tehtyä flyerin valmiiksi. Se lähetettiinkin sitten mainostoimiston kautta painotaloon.

Keskiviikko 3.4.
Olin toimistolla Tupun kanssa hommissa ja aloitin nettisivujen muokkauksen. Lähdin siis käymään läpi jokaisen välilehden, etsin kirjoitusvirheet, korjasin ne ja päivitin tiedot ajan tasalle. Keskiviikkona olin myös mukana asuntokuvauksessa Piikkiössä ja sain nähdä, miten se käytännössä tapahtuu.

Torstai 4.4.
Torstaina olin käymässä koululla, sillä ohjelmassa oli luentoja stailauksesta. Sekä Solid Houselta että Bo LKV:ltä oli stailaaja puhumassa ja kertomassa työstään. Kuulimme myös yrittäjyydestä hookoohoo:n perustajalta Hanna-Kaisalta.

Perjantai 5.4.
Tulin aamulla toimistolle puoli 10:ksi. Nyt minulla on käytössä oma avain, joten en ole riippuvainen muiden menoista ja pääsen tekemään toimistolle itsenäisestikin töitä. Sain käytyä Kotoisan kotisivut läpi ja korjattua vielä viimeiset kirjoitusvirheet ja tehtyä tarvittavat muutokset. Etsiä myös someen tulevat kuvat pääsiäiseksi, vapuksi ja äitienpäiväksi ja suunnittelin julkaisujen ilmettä. Hain kuvia Pixabaysta ja Unsplash-sivustolta. Selvitin myös, mikä on optimaalinen kuvakoko Instagramissa käytettäväksi (2048px x 2048 px) ja aloitin julkaisujen suunnittelun.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti